Δωρεάν Μεταφορικά για παραγγελίες άνω των 50€ και έως 2kg σε όλη την Ελλάδα!

 Δωρεάν Μεταφορικά για παραγγελίες άνω των 50€ και έως 2kg σε όλη την Ελλάδα!

22.000 αναπνοές την ημέρα, κάνε τις να μετράνε!

21/04/2021

Παρόλο που αναπνέουμε αυτόματα περίπου 22.000 φορές την ημέρα, η αναπνοή μπορεί να γίνει δύσκολη. Οι αναπνευστικοί μυς αναλαμβάνουν το μεγαλύτερο μέρος της αναπνευστικής διαδικασίας. Αναπνέουμε χρησιμοποιώντας το διάφραγμα μας, το οποίο αποτελεί τον κύριο αναπνευστικό μας μυ και συντελεί περίπου στο 80% της αναπνευστικής διαδικασίας. Όπως κάθε άλλος μυς του σώματος μας, έτσι και το διάφραγμα μας μπορεί να κουραστεί!

 

Τι συμβαίνει όταν κουραστεί το διάφραγμα;

Το σώμα μας θα χρησιμοποιήσει άλλους επικουρικούς μυς για να αναπνεύσουμε, όπως το λαιμό και το στήθος μας. Αυτό, όμως, θα μειώσει σημαντικά τα επίπεδα οξυγόνου που προσλαμβάνουμε. Χαμηλότερο επίπεδο οξυγόνου σημαίνει ότι το διαθέσιμο οξυγόνο για τις καθημερινές μας δραστηριότητες, αλλά και για τη σωματική μας άσκηση είναι αρκετά λιγότερο.

Δυνατότεροι αναπνευστικοί μυς

Βελτιώνοντας τη δύναμη και την αντοχή των αναπνευστικών μας μυών η ποιότητα της αναπνοής μας αυξάνεται πολύ σημαντικά. Οι τακτικές ασκήσεις εκγύμνασης αναπνοής βοηθούν σημαντικά την ενίσχυση του διαφράγματος. Ένα ισχυρότερο διάφραγμα θα σε κάνει να αναπνέεις βαθύτερα αυξάνοντας τα επίπεδα οξυγόνου, απαλλάσσοντάς σε από τον <<παλαιό>> αέρα. Η βαθύτερη αναπνοή θα σε βοηθήσει να αντιμετωπίσεις σημαντικά το στρες, με εντελώς φυσικό τρόπο. Αναπνέοντας βαθιά, ο καρδιακός σου ρυθμός θα επιβραδυνθεί και η αρτηριακή σου πίεση θα σταθεροποιηθεί. Έτσι, αφού, πάρεις μια βαθιά ανάσα, αποστέλλεται μήνυμα στον εγκέφαλό σου να ηρεμήσει και να χαλαρώσει. Στη συνέχεια το μήνυμα αυτό αποστέλλεται σε όλο σου το σώμα.

Αύξησε τις επιδόσεις σου

Κατά τη διάρκεια της άσκησης, η ανάγκη του σώματος σου για οξυγόνο αυξάνεται. Ο όγκος της αναπνοής για να αντιμετωπίσει την επιπλέον ζήτηση οξυγόνου είναι απαραίτητο να αυξηθεί. Όσο αυξάνεται η ένταση της άσκησης, οι αναπνευστικοί σου μυς πρέπει να λειτουργούν πιο δυνατά και πιο γρήγορα για να συμβαδίζουν με τη σημαντική αύξηση του μεταβολισμού του σώματος. Έτσι, γυμνάζοντας την αναπνοή σου θα βελτιώσεις την αθλητική σου απόδοση, καθώς θα έχεις μεγαλύτερη αναπνευστική αντοχή! Παράλληλα, λόγω της ενίσχυσης των αναπνευστικών σου μυών, κάθε άσκηση θα σου φαίνεται πιο εύκολη, μειώνοντας την προσπάθεια που καταβάλλεις κάθε φορά!

 Ενίσχυσε την υγεία σου


Οι πνεύμονές μας αποτελούν το πιο ευάλωτο σε μολύνσεις από το εξωτερικό περιβάλλον, εσωτερικό όργανο. Φτάνει να αναλογιστούμε ότι ο αέρας που εισπνέουμε οδηγείται κατευθείαν στους πνεύμονες. Οι πνεύμονες μας αποτελούν βασικά όργανα για την εύρυθμη λειτουργία του σώματός μας και είναι σημαντικό να τους προσέχουμε. Χρησιμοποιώντας έναν εξάσκητή αναπνευστικών μυών  θα δεις ότι η αναπνευστική σου αντοχή θα βελτιωθεί και η δύσπνοια θα μειωθεί σε σημαντικό βαθμό. Σε περίπτωση που αντιμετωπίζεις άσθμα θα μειώσεις τη χρήση φαρμάκων έως και 79% ενισχύοντας την αναπνοή σου με τον πιο φυσικό και αγνό τρόπο!

Παράλληλα, η εκγύμναση των αναπνευστικών μυών με εξασκητές αναπνοής έχει αποδειχθεί επιστημονικά ότι ενισχύει την αποκατάσταση της αναπνευστικής αδυναμίας. Η αναπνευστική αδυναμία αποτελεί ένα από τα πιο κοινά συμπτώματα της ΧΑΠ. Πιο συγκεκριμένα, μία μελέτη στο Chest διαπίστωσε ότι η εκγύμναση αναπνοής βελτίωσε πολύ σημαντικά την ποιότητα ζωής σε ασθενείς με ΧΑΠ.

 

Aκόμα πιο δυνατή αναπνοή με την POWERbreathe!

Oι συσκευές εκγύμνασης από την POWERbreathe στοχεύουν ειδικά τους αναπνευστικούς μυς και σου προσφέρουν μεγαλύτερο ερέθισμα για να βελτιώσεις τη δύναμη και την αντοχή σου. Το POWERbreathe προσφέρει διάφορα επίπεδα αντίστασης κατά την εκγύμναση και είναι εξαιρετικά εύκολο και γρήγορο στην χρήση. Η απόλυτα αυτή φυσική διαδικασία, χωρίς προσθήκη φαρμάκων, επιτρέπει τη χρήση της συσκευής και σε περίπτωση που αντιμετωπίζεις αναπνευστικά προβλήματα. Απλά, συμβουλεύσου το γιατρό σου που θα ξέρει σίγουρα το POWERbreathe!

Ανακάλυψε τις συσκευές εκγύμνασης αναπνευστικών μυών εδώ!

 

Πηγές:
https://www.powerbreathe.com/2020/11/10/what-happens-when-you-breathe/
https://www.powerbreathe.com/2020/11/18/world-copd-day-2020/
https://www.powerbreathe.com/2020/10/12/deep-breathing-exercises-good-for-you/